M-Sport

M-Sport

TOYOTA GAZOO RACING (Pàgina oficial)

PERFIL DE L’EQUIP

Informació 
BASE:JAPÓ
CREAT:2016
DIRECTOR:Tommi Mäkinen
PNEUMÀTICS:MICHELIN

Un nou participant en el campionat en 2017, el Toyota Gazoo Racing WRT representa el tan esperat retorn de Toyota a l’WRC – un nom sinònim d’èxit en els ral·lis en els anys vuitanta i noranta.

La marca japonesa pot remuntar les seves arrels en els ral·lis a 1957 quan va participar en el Ral·li Mobilgas Austràlia. Però va ser el 1975 quan Toyota realment va fer la seva estrena, quan Hannu Mikkola va guanyar el Ral·li dels 1000 Llacs de Finlàndia al volant d’un Corolla oficial.

Toyota va establir la seva base esportiva a Colònia, Alemanya, i va continuar aconseguint més victòries en el WRC, incloent tres triomfs consecutius al Ral·li Safari.

El 1990, Toyota va aconseguir el seu primer campionat de pilots del WRC amb Carlos Sainz, i el 1993 va esdevenir la primera marca japonesa a guanyar el títol de marques del WRC. Al final de les seves activitats el 1999, Toyota havia sumat tres títols de marques (el 1993, 1994 i 1999) i quatre títols de pilots (dos per Sainz i un per Juha Kankkunen i Didier Auriol).

El retorn de Toyota va ser confirmat al gener de 2015 pel president de la companyia, i entusiasta apassionat dels ral·lis, Akio Toyoda.

Toyota va establir una nova base per al seu equip a Finlàndia, i va posar a l’ex campió mundial Tommi Mäkinen, a càrrec de desenvolupar un automòbil basat en el Yaris llest per competir en 2017.

Mäkinen fer gran part de les proves del cotxe, però també utilitzi als finlandesos Juho Hänninen i Mikko Hirvonen per sumar quilòmetres abans de la seva presentació oficial.

Hänninen va ser nomenat un dels pilots àra la temporada 2017, i Esapekka Lappi, del WRC 2, semblava favorit per al segon seient fins que Jari-Matti Latvala, inesperadament alliberat del seu contracte amb VW, va arribar a última hora a la casa japonesa.

Ara de tornada al WRC després d’una pausa de 17 anys, l’equip s’ha fixat expectatives modestes per a la seva primera temporada – donant prioritat al desenvolupament del cotxe i l’aprenentatge sobre els resultats definitius.

COTXE

PILOTS I CO-PILOTS

VIDEO

IMATGES