THIERRY NEUVILLE

THIERRY NEUVILLE

THIERRY NEUVILLE

Perfil del pilot

INFORMACIÓ 
NACIONALITATBelgica
DATA NAIXEMENT16.06.1988
EDAT29
COO-PILOTnicolas-gilsoul

Resum de la seva carrera

Neuville s’ha convertit en una de les majors joves promeses del WRC.

Després d’haver començat la seva carrera com a pilot al seu país natal, Bèlgica, quan era un adolescent, va disputar el seu primer campionat internacional el 2010, quan va córrer el Campionat del Món de Ral·lis Júnior de la FIA. Va sumar una victòria i un podi en aquella temporada i també va competir en algunes proves del Intercontinental Ral·li Challenge al volant d’un S2000.

El 2011, Neuville va vèncer en els ral·lis de Còrsega i Sanremo puntuables per al IRC, el que li va fer guanyar-se un contracte amb l’equip júnior de Citroën per al Campionat del Món de Ral·lis de 2012. Després de finalitzar setè, va fitxar pel Qatar M -Sport World Rally Team per gaudir d’un programa complet en 2013.

Amb un Ford Fiesta RS WRC, Neuville va aconseguir quatre segones posicions consecutives i 3/3 places per alçar-se amb el subcampionat de pilots.

Les seves bones actuacions van fer que Neuville fos la peça més cobejada del mercat de pilots i va signar un contracte de diversos anys com a primer pilot de Hyundai, que tornava a l’WRC el 2014.

Neuville va treure el màxim profit de l’i20 WRC a la temporada de debut del cotxe coreà i va pujar al podi en tres ocasions. El seu primer podi va arribar a Mèxic, gràcies en part a una ampolla de cervesa Corona que ell va utilitzar per omplir el radiador trencat. No obstant això, el seu millor moment va ser a Alemanya, on va aconseguir la seva primera victòria en el WRC tres dies després de gairebé destruir el seu cotxe al shakedown previ a la cursa.

Va tenir un gran inici de 2015 amb una segona plaça a Suècia. Però en les següents 11 proves només va aconseguir un podi més a Itàlia. Els retards en el desenvolupament del nou cotxe de Hyundai van crear frustracions i el belga va perdre confiança en la segona meitat de la temporada.

Neuville es va refer el 2016. La victòria a Itàlia va fer enlairar la seva temporada i ja mai va baixar del Top 4 en els últims vuit ral·lis de l’any, finalitzant la campanya amb cinc podis consecutius.

Imatge