SCOTT MARTIN

SCOTT MARTIN

SCOTT MARTIN

Perfil del Copilot

INFORMACIÓ 
NACIONALITATGran Bretanya
DATA NAIXEMENT06.11.1982
EDAT35
PILOTcraig-breen

Resum de la seva carrera

La carrera de Martin va començar al seu país, servint-li com sòlida base d’aprenentatge el nacional britànic de ral·lis entre 2001 i 2003, just abans de pujar un esglaó en 2004, quan va formar equip amb Matthew Wilson, que aleshores tenia 17 anys, en l’equip Stobart Motorsport.

2005 va arrencar de manera desastrosa per Martin i Wilson, ja que van estar involucrats en un fort accident en la primera cita de BRC. Però uns mesos més tard van fer una gran remuntada i van aconseguir una històrica victòria al Ral·li Trackfor.

El 2006, Martin va arribar als trams internacionals amb el pilot escocès Barry Clar, ja que van disputar la Festa SportingTrophy (FSTi), acabant tercers.

La seva reeixida associació amb el pilot escocès va continuar en 2007, guanyant les cinc primeres cites del FSTi, alçant-se amb el títol dues carreres abans del final.

El 2008, Martin va tornar de nou amb Wilson i junts van competir en el Stobart M-Sport Ford World Rally Team fins que Wilson va decidir posar punt i final a la seva carrera com a pilot a temps complet a finals de 2011.

Llavors va començar a copilotar a Khalid Al -Qassimi al Abu Dhabi Citroën Total WRT, tant en 2012 i 2013, per després unir-se a l’ex campió del SWRC, Craig Breen, per disputar una temporada completa amb Peugeot a 2014, sent tercers en el Campionat d’Europa.

Van ampliar el seu programa en 2015, incloent la temporada del WRC 2 amb un 208 T16, però on van aconseguir els seus majors èxits va ser en l’europeu, on van sumar tres victòries i van ser subcampions.

Martin va tornar a la categoria reina en 2016 en diferents proves al costat d’Breen en un DS 3 WRC de l’Abu Dhabi Total World Rally Team. Junts van impressionar i aconseguir un espectacular podi a Finlàndia que els va permetre assegurar-se un contracte oficial amb Citroën per 2017.

Imatge