WRCPlus

WRCPlus

EL CAMPIONAT DEL MÓN DE RAL·LIS DE LA FIA (WRCPlus)

S’ENFRONTA A VEHICLES I PILOTS A ALGUNES DE LES CONDICIONS MÉS EXTREMES I VARIADES DEL PLANETA.

Creat el 1973, el WRC és considerat un dels campionats d’automobilisme més durs del món.

En 2014, les carreteres d’aquesta aventura èpica de l’automobilisme es distribuiran per 15 països i ho comprendran tot, des pistes plenes de neu i gel a trams muntanyosos plens de roques.

Cada un dels tretze ral·lis es divideix en un nombre (en general entre 15 i 25) de seccions cronometrades, conegudes com trams, que es disputen en carreteres tancades al trànsit. Els pilots afronten aquests trams i surten d’un en un per completar-los amb el menor temps possible. D’un tram al següent, els pilots circulen per carreteres normals, i en conseqüència, amb les normes de trànsit generals.

La majoria de ral·lis segueixen el mateix itinerari bàsic de partida amb dues jornades de reconeixements, normalment el dimarts i el dimecres, on els pilots i copilots poden donar dues passades per les especials per fer les seves notes. Dijous es celebra el shakedown, la prova final del cotxe abans del ral·li, mentre que la cursa arrenca divendres per finalitzar el diumenge.

A causa que els ral·lis es disputen durant diversos dies, els participants realitzen parades al parc d’assistència en els temps predeterminats. Aquí, els integrants dels equips estan autoritzats a realitzar treballs mecànics en els vehicles. El temps d’assistència disponible es limita única i exclusivament a 10, 30 o 45 minuts.

Lluny del parc d’assistència, només el pilot i el copilot poden treballar al seu cotxe, només poden usar eines i recanvis que portin a bord.

Les penalitzacions de temps s’apliquen si en la visita al parc d’assistència s’excedeix el temps assignat. Les sancions també poden ser fruit de que els competidors arribin tard a l’inici d’un tram oa qualsevol altre dels punts de control horari del ral·li.

El pilot i copilot que completin tots els trams en el menor temps són els guanyadors. Els punts s’atorguen als deu primers classificats de la següent manera: 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1. També s’assignen punts als equips inscrits dels pilots.

IMATGES

WRC

VIDEO