PAUL NAGLE

PAUL NAGLE

PAUL NAGLE

Perfil del coo-pilot

INFORMACIÓ 
NACIONALITATItalia
DATA NAIXEMENT29.08.1978
EDAT39
COO-PILOTkris-meeke

Resum de la seva carrera

Paul Nagle va arribar als ral·lis molt jove, el seu pare era copilot a nivell nacional i una figura clau en l’organització de curses prop de la casa de la família a Irlanda.

Després de debutar el 1997, la gran oportunitat de Nagles va arribar el 2002, quan es va proclamar copilot campió de la Supercopa Peugeot, competint en proves del Regne Unit i França.
Després de diverses temporades competint en la seva Irlanda natal, va finalitzar en una meritòria sisena plaça en el Ral·li de Mèxic de 2006 al costat de Gareth MacHale, però un fort accident a la següent temporada va reduir el seu programa en el WRC.

Es va associar amb Kris Meeke per guanyar l’Intercontinental Ral·li Challenge el 2009 i van finalitzar tercers en 2010 amb un Peugeot 207, aquestes actuacions els van valer per tenir un lloc en l’equip MINI del WRC el 2011.

Qüestions pressupostàries els van deixar fora del programa i Nagle es va vincular a Craig Breene en la segona meitat de 2012 després de les mort de Gareth Roberts, aconseguint el títol del SWRC.

Nagle va reemplaçar al lesionat Mikko Markkula durant dos ral·lis al costat de Andreas Mikkelsen el 2013 abans de tornar al costat de Meeke quan el nord-irlandès es va fer amb un programa complet en el WRC amb Citroën el 2014.

La relació amb la firma francesa va millorar. No només Nagle i Meeke van aconseguir la seva primera victòria en el WRC a Argentina, sinó que a més Citroën els va oferir un contracte de tres anys.

En 2016 Nagle copilot a Meeke cap a la victòria a Portugal ia Finlàndia, mentre que junts lideraven el procés de desenvolupament i test del nou Citroën C3 WRC amb el qual l’equip francès torna al WRC el 2017 després d’un any sabàtic.

Imatge