NICOLAS GILSOUL

NICOLAS GILSOUL

NICOLAS GILSOUL

Perfil del Copilot

INFORMACIÓ 
NACIONALITATBelgica
DATA NAIXEMENT05.02.1982
EDAT35
PILOTthierry-neuville

Resum de la seva carrera

Per a molts un futur Campió del Món, Nicolas Gilsoul començar la seva carrera com a copilot al seu país, disputant una gran varietat de proves nacionals des de l’any 2000.

Va donar el salt als campionats internacionals en 2003 quan va acompanyar al també belga Bruno Thiry en el Campionat d’Europa de Ral·lis de la FIA (ERC), en una temporada en què van finalitzar tercers.

Juntament amb una gran varietat de pilots belgues va seguir disputant molts ral·lis més fins al 2010, incloent el seu debut en el WRC al Ral·li Monte Carlo de 2007.

El 2011 va començar una nova associació amb Thierry Neuville. Dues victòries en l’Intercontinental Ral·li Challenge (IRC) d’aquest any els van valer per gaudir d’una temporada completa amb el Citroën Junior Team el 2012, on el seu millor resultat va ser una quarta posició al Ral·li de França.

Gilsoul va seguir a Neuville quan estigui fitxo pel Qatar M-Sport World Rally Team el 2013, en què ha estat el millor any dels belgues al WRC fins a la data. Quatre segones posicions consecutives i el subcampionat de pilots i copilots van assegurar als dos un bon contracte amb el nou equip Hyundai, en el qual en 2014 seran els caps de files de la marca coreana.

Va aconseguir el seu primer podi amb la marca coreana a Mèxic i poc després la primera victòria amb el i20 WRC a Alemanya. En comparació amb la temporada anterior, 2015 va ser pitjor, amb només un podi.

Amb el nou i20 WRC, 2016 va ser molt més productiu. La victòria al Ral·li d’Itàlia Sardenya va ser l’inici d’una ratxa de vuit top 4 que va permetre a Gilsoul i Neuville fer-se amb el subcampionat i presentar la seva candidatura al títol de 2017.

Imatge