MIIKKA ANTTILA

MIIKKA ANTTILA

MIIKKA ANTTILA

Perfil del Copilot

INFORMACIÓ 
NACIONALITATFilandia
DATA NAIXEMENT10.09.1972
EDAT44
PILOTjari-matti-latvala

Resum de la seva carrera

Anttila va córrer amb 13 pilots finlandesos, entre els quals s’inclouen Janne Tuohino, Kosti Katajamaki i fins i tot Mikko Hirvonen, abans d’unir-se a Jari-Matti Latvala en la temporada 2003.

Després de començar corrent ral·lis locals, el 1995 va respondre a un anunci del diari que li va generar interès ja que era d’una escola d’entrenament per copilots. La seva reputació va créixer i el 1999 va començar amb Janne Tuohino, amb qui va finalitzar vuitè en el seu debut al WRC a Finlàndia.

El 2002 es va unir a Hirvonen, guanyador de la categoria F2 del campionat finlandès, abans d’arribar a Latvala. Anttila el copilot diverses temporades en què tots dos van aprendre sobre el WRC fins que van tancar un programa complet amb l’equip M-Sport Stobart VK el 2007.

Van guanyar el seu primer ral·li del WRC en 2008 amb l’equip oficial Ford i dos anys després van ser subcampions del món.

Després de set victòries amb la marca de l’oval blau, van fitxar per Volkswagen el 2013. Amb l’equip alemany han aconseguit cinc triomfs amb el Pol R WRC per ser tercers en el campionat de 2013 i segons en 2014 i 2015.

El decebedor 2016 va acabar amb la inesperada retirada de la marca alemanya del WRC, i Anttila va fitxar pel Toyota Gazoo Racing per 2017 al costat del seu inseparable Latvala.

Anttila està tan compromès amb la seva carrera com a copilot que es va perdre el naixement del seu segon fill per tal de disputar el RallyRACC-Ral·li d’Espanya de 2011.

Imatge