M-Sport

M-Sport

M-Sport (Pàgina oficial)

PERFIL DE L’EQUIP

Informació 
BASE: GRAN BRETANYA
CREAT:2006
DIRECTOR:Malcolm Wilson
PNEUMÀTICS:MICHELIN

Després de la retirada de Ford del WRC a la fi de 2012, la presència permanent de la marca del Oval Blau en el campionat ha estat a càrrec dels seus exsocis en els ral·lis, l’equip britànic M-Sport.

Fundat per l’ex pilot oficial Malcolm Wilson, M-Sport va ser seleccionada per gestionar el programa de Ford en el Campionat del Món de Ral·lis el 1997 i va aconseguir molts èxits en els seus 14 anys de relació, incloent dos títols de marques en 2006 i 2007.

a part del seu propi equip, M-Sport també gestiona cotxes per equips privats i particulars, de manera que els Fiesta RS WRC solen estar en totes les llistes d’inscrits.

Tot i la sortida de Ford, 2013 va resultar ser una temporada excel·lent per M-Sport, ja que Thierry Neuville va ser subcampió al volant d’un dels Fiesta RS WRC.

En 2014, M-Sport va comptar amb una alineació de pilots que va barrejar joventut amb experiència. Després de dos anys a Citroën, Mikko Hirvonen va tornar a l’equip amb el qual va aconseguir els seus majors èxits, mentre que el jove gal·lès Elfyn Evans va afrontar la seva primera temporada a la categoria reina dels ral·lis.

Dels dos, va ser Evans que va destacar, mentre que Hirvonen no va poder tornar a la seva forma d’anys enrere i va anunciar que es retirava al final de temporada.

Evans va tornar per a una segona temporada el 2015, aquest cop juntament amb el jove estonià Ott Tänak, que va fer un retorn a l’equip després d’haver competit amb ells el 2012.

Wilson va optar per una estratègia diferent en 2016, amb el retorn de Mads Østberg – un pilot habitual dels Fiesta RS WRC entre 2011 i 2013 – i el nouvingut francès Eric Camilli. Hi va haver podis a Suècia i Mèxic, però una temporada generalment decebedora significar que un altre canvi de pilots estava preparat per a 2017, quan Wilson novament va reclutar a Tänak a l’equip per pilotar el nou Fiesta World Rally Car.

Qui hauria associar Tänak estava sent finalitzat quan Volkswagen va anunciar la seva retirada del WRC – inesperadament alliberant al quatre vegades campió mundial Sébastien Ogier. El moment no podria haver estat millor per M-Sport, que va aconseguir festejar al francès, completant la seva formació més emocionant i competitiva.

COTXE

PILOTS I CO-PILOTS

VIDEO

IMATGES