KRIS MEEKE

KRIS MEEKE

KRIS MEEKE

Perfil del pilot

INFORMACIÓ 
NACIONALITATGran Bretanya
DATA NAIXEMENT02.07.1979
EDAT38
COO-PILOTpaul-nagle

Resum de la seva carrera

La carrera de Meeke va començar quan va guanyar un campionat de joves promeses, el que li va fer guanyar-se una temporada a la Peugeot 106 Super Cup el 2001. El seu rendiment en l’últim ral·li a Escòcia d’aquell any va cridar l’atenció de Colin McRae, que va finançar la seva programa en el Campionat Britànic Júnior de Ral·lis el 2002 que va culminar amb el títol de Meeke.

La següent temporada va disputar set proves del Junior WRC amb un Opel Corsa, però el seu acompliment es va veure entelat per una sèrie de problemes mecànics i accidents. Una cosa similar va ser l’any 2004, tot i que va fer prou per convèncer McRae perquè el seguís donant suport per a 2005, en aquesta ocasió al volant d’un Citroën C2 Súper 16000. Aquella temporada va finalitzar tots els ral·lis que va disputar i es va adjudicar la victòria del seu categoria en el Ral·li Montecarlo.

Meeke va competir en el JWRC de 2006 amb un Citroën C2 Súper 1600 oficial. Va ser líder a Espanya i Còrsega i va guanyar a Alemanya. Però sense pressupost per continuar, Meeke va disputar el Campionat d’Irlanda de Ral·lis de 2007 i va córrer diverses proves de la categoria Súper 1600 en 2008.

Va tornar a l’escena internacional el 2009, Meeke guanyar l’Intercontinental Ral·li Challenge amb un Peugeot 207 S2000. Va fitxar pel nou equip Mini per al WRC el 2011, però una combinació de problemes mecànics i errors de pilotatge van fer que només sumés punts en dos dels sis ral·lis que va disputar.

Les restriccions pressupostàries el van deixar fora del programa de Mini per a 2012, però el 2013, el seu exdirector i actual màxim responsable de Citroën, Yves Matton, li va donar l’oportunitat de la seva vida permetent córrer dos ral·lis al volant d’un DS3 WRC oficial. Tot i sortir-se en les dues proves, Matton va quedar satisfet del seu rendiment i li ha brindat un programa complet per al 2014.

La decisió va resultar ser excel·lent i Kris Meeke la va recompensar amb uns resultats excel·lents, incloent quatre podis i lluitant per la victòria a Alemanya. Amb una temporada completa a Citroën en el seu haver, Meeke va arrencar 2015 en bona forma ia l’Argentina va aconseguir la primera victòria de la seva carrera en el WRC.

Va ser recompensat amb un contracte de tres anys amb el fabricant francès, i el 2016 es va encarregar de desenvolupar el nou Citroën C3 WRC de 2017 en una temporada en què va disputar diversos ral·lis. Malgrat no córrer la meitat de carreres, el nord-irlandès es va imposar en els ral·lis de Portugal i Finlàndia.

Imatge