KHALID AL QASSIMI

KHALID AL QASSIMI

KHALID AL QASSIMI

Perfil del pilot

INFORMACIÓ 
NACIONALITATAbu Dabi
DATA NAIXEMENT18.02.1972
EDAT45
COO-PILOTchris-patterson

Resum de la seva carrera

Sheikh Khalid bin Faisal bin Sultan Al Qassimi és un dels pilots més coneguts dels ral·lis d’Orient Mitjà.

Va fer el seu debut en els ral·lis el 2002 guanyant el Grup N del Campionat d’Orient Mitjà de Ral·lis (MERC) i alçant-se amb el títol del Campionat dels Emirats Àrabs Units en el seu any de debut. Després, es va fer amb el títol absolut de l’Orient Mitjà en 2004.

La seva passió per la competició era molt gran i va fer el seu debut en el Campionat del Món de Ral·lis el 2005, mentre que el 2006 va compaginar el seu programa en el MERC amb un altre en el PWRC.

Una sèrie de bons resultats en el PWRC va ajudar al pilot àrab a guanyar-se un lloc en el Ford Abu Dhabi World Rally Team en 2007 i va disputar gairebé 40 proves del WRC amb l’equip britànic. El seu millor ho va aconseguir al Ral·li d’Austràlia de 2011, on va acabar cinquè de la general.

Després d’un any en blanc el 2012, Sheikh Khalid va tornar al campionat en 2013, ara en col·laboració amb Citroën. Va gaudir d’un programa de set proves del WRC amb un DS 3 WRC i ho va combinar amb la temporada completa al Campionat d’Orient Mitjà de Ral·lis, en què va acabar com a subcampió amb un DS 3 RRC.

Al Qassimi va disputar diverses proves soltes del WRC el 2014 i 2015 i va acabar com a subcampió del MERC en ambdues tempordas.

Quatre cites del WRC amb Citroën va disputar a 2016 quan la marca es va prendre un any sabàtic per preparar la seva tornada a la competició en 2017.

Khalid tornarà al campionat en 2017 com a pilot i patró del Citroën Total Abu Dhabi al volant d’un dels C3 WRC .

Imatge

CHRIS PATTERSON