JULIEN INGRASSIA

JULIEN INGRASSIA

JULIEN INGRASSIA

Perfil del Copilot

INFORMACIÓ 
NACIONALITATFrança
DATA NAIXEMENT26.11.1979
EDAT38
PILOTsebastien-ogier

Resum de la seva carrera

El vigent copilot Campió del Món de Ral·lis, Julien Ingrassia, va començar la seva carrera com a copilot en 2002 participant en diverses proves a nivell regional a la seva França natal.

La seva participació en els ral·lis es va fer molt més gran en 2004, quan va disputar la temporada completa del Volant Peugeot 206, però les coses van donar un gran pas endavant quan el 2006 es va unir a la jove promesa Sébastien Ogier.

Van ser Campions del Món Júnior el 2008 i van debutar amb un World Rally Car de Citroën aquesta mateixa temporada. El 2009 van gaudir d’un programa recolzat per la marca francesa, abans d’esdevenir pilots oficials el 2010, any en què van aconseguir la seva primera victòria en el WRC a Portugal.

El 2011, Igrassia i Ogier van guanyar cinc ral·lis més del Campionat del Món i van estar lluitant pels títols amb Sébastien Loeb fins que l’equip Citroën els va demanar que deixessin de lluitar entre ells.

Això va crispar la relació amb Loeb i Citroën, i el 2012 Igrassia i Ogier van fitxar per Volkswagen. Després de passar una temporada d’aprenentatge amb un Skoda Fabia S2000, els francesos van tornar a la màxima categoria dels ral·lis el 2013 al volant del Polo R WRC, collint uns resultats increïbles.

La seva història d’èxit va continuar en 2015 amb vuit victòries i el seu tercer títol consecutive, i una cosa semblant va succeir en 2016 quan es van assegurar la quarta corona mundial després d’aconseguir sis triomfs.

Però al final de temporada Volkswagen va agafar per sorpresa a tots quan va anunciar la seva inesperada retirada al terme de l’any. Després de diverses negociacions i test, Ingrassia i Ogier es van decidir per l’equip M-Sport i el seu nou Ford Fiesta WRC per intentar defensar els seus títols

Imatge