JUHO HÄNNINEN

JUHO HÄNNINEN

JUHO HÄNNINEN

Perfil del pilot

INFORMACIÓ 
NACIONALITATFilandia
DATA NAIXEMENT25.07.1981
EDAT36
COO-PILOTkaj-lindstrom

Resum de la seva carrera

Hänninen és l’últim de la llarga llista de pilots finlandesos que han competit a temps complet en el WRC amb un cotxe oficial.

El seu debut en el WRC va ser al Ral·li de Suècia de 2006, quan va guanyar la categoria del Grup N i va finalitzar el 15è de la general. Es va convertir en un habitual del Campionat del Món de Ral·lis de Cotxes de Producció abans de donar el salt a la categoria Súper 2000.

Va aconseguir el primer dels seus tres títols internacionals en 2010 després de guanyar ral·lis com el d’Argentina, Sardenya i Escòcia, el que li va garantir el campionat de l’IRC. Després va sumar al seu palmarès el SWRC el 2011 després de vèncer a Grècia, Finlàndia i Espanya.

Un any més tard, Hanninen es va proclamar Campió d’Europa de Ral·lis de la FIA després d’imposar en les quatre proves que va disputar. Però va ser el 2013 quan va demostrar a tothom el seu talent en el WRC després de marcar l’scratx en un tram del Ral·li Monte Carlo al volant d’un Ford Fiesta RS WRC.

Els seus èxits van convèncer a Hyundai Motorsport per fitxar Hännien com a pilot de proves per a preparar el seu retorn a l’WRC en 2014. Va disputar sis proves aquesta temporada, però després d’això només ha corregut un ral·li en els últims dos anys.

Quan el finlandès Tommi Mäkinen va prendre les regnes del projecte de portar de tornada a Toyota a l’WRC el 2017, el quatre vegades Campió del Món va cridar ràpidament a Hänninen. Ell ha liderat els test del nou Yaris WRC i formarà equip amb Jari-Matti Latvala.

Imatge