ELFYN EVANS

ELFYN EVANS

ELFYN EVANS

Perfil del pilot

INFORMACIÓ 
NACIONALITATGran Bretanya
DATA NAIXEMENT28.12.1988
EDAT28
COO-PILOTdaniel-barritt

Resum de la seva carrera

Nascut en una família de Gal·les relacionada amb els ral·lis, el seu pare Gwyndaf és excampió britànic, Evans va començar la seva carrera el 2007, quan va ser tercer en el Fiesta Sporting Trophy. A l’any següent va guanyar aquest campionat.

El 2010 es va adjudicar el nou Sport Trophy, a més del títol Júnior del Campionat Britànic de Ral·lis i la Pirelli Star Driver, que com a premi li va permetre córrer el certamen britànic amb un Subaru Impreza de Grup N el 2011.

La seva gran oportunitat en l’escena internacional es va produir el 2012, quan va guanyar la categoria de joves pilots de la FIA, l’Acadèmia WRC.
El seu premi va ser gaudir d’un programa en el WRC 2 el 2013, a més, va ajudar a M-Sport en els test i el desenvolupament dels Festa R5 i WRC.

Evans va aconseguir una victòria i dues segones posicions en la seva temporada al WRC 2, però va ser el seu sorprenent debut amb un World Rally Car al Ral·li d’Itàlia Sardenya el que va fer cridar l’atenció de tot el món. Va haver de substituir Nasser Al-Attiyah amb només dos dies d’antelació i córrer amb un nou copilot, i malgrat tot Evans va finalitzar sisè de la general.

Aquesta actuació va convèncer a M-Sport per oferir-li una temporada completa al més alt nivell de l’especialitat en 2014 com a company d’equip de Mikko Hirvonen. Tot i estar immers en ple procés d’aprenentatge, Evans va impressionar finalitzant en sis ocasions dins el top 6, sent dues quartes posicions a Mèxic i Alemanya els seus millors resultats.

Va impressionar amb la seva segona plaça al Tour de Corse de 2015 però després va ser relegat per M-Sport de la seva alineació de pilots per 2016. En 2016 va córrer al WRC amb un Fiesta R5 i va ser líder virtual del campionat tota la temporada, tot i que finalment va acabar tercer.

A més va guanyar el Campionat Britànic amb l’equip DMACK i seran aquests colors els que defensarà el 2017 amb un Fiesta RS WRC, on tornarà a ser copilotat per Dan Barritt.

Imatge