DANI SORDO

DANI SORDO

DANI SORDO

Perfil del pilot

INFORMACIÓ 
NACIONALITATEspanya
DATA NAIXEMENT02.05.1983
EDAT34
COO-PILOTmarc-marti

Resum de la seva carrera

Dani Sordo va fer la seva irrupció en el WRC el 2005 amb l’ajuda del dues vegades Campió del Món de Ral·lis, Carlos Sainz.

Els resultats de Sordo en el Campionat d’Espanya de Ral·lis de 2004 van cridar l’atenció de Sainz, que va ajudar al seu jove compatriota perquè disputés al volant d’un Citroën C2 Súper 1600 el Campionat del Món de Ral·lis Júnior de 2005. Sordo es va proclamar campió amb facilitat aquella temporada.

Després d’això, Citroën va recompensar a Sordo amb un programa limitat de ral·lis amb un Xsara WRC el 2006, però després de pujar al podi en diverses ocasions el pilot espanyol es va guanyar un lloc com a company de Loeb a l’equip oficial de la marca francesa per 2007 .

Sordo va tornar la confiança de Citroën sumant set podis en 2007, sis a 2008 i va finalitzar tercer del campionat de pilots de 2009. Però el seu rendiment en la temporada 2010 va ser menor al que és habitual i l’equip francès el va substituir per la nova promesa dels ral·lis , Sébastien Ogier.

El pilot càntabre va decidir marxar de la formació gala a 2011 i va optar per fitxar per l’equip oficial MINI. No obstant això, després d’una bona sèrie de resultats, Sordo es va quedar sense suport oficial quan MINI es va retirar del campionat en 2012. A la temporada següent l’espanyol va tornar a Citroën, en un any molt dur per a ell i per als francesos en el qual millor moment va ser la seva primera victòria en el WRC al Ral·li d’Alemanya.

La temporada 2014 va marcar un nou començament per a l’espanyol després de fitxar per l’equip Hyundai, amb el qual va disputar sis proves amb el segon dels i20 WRC. A l’inici de l’any va patir molts problemes mecànics, però va acabar amb força, amb tres top 5, incloent una segona posició a Alemanya.

El sempre consistent espanyol va aconseguir acabar en el Top 6 de més de la meitat de proves en 2015, acabant amb un brillant podi en el ral·li de casa. La seva gran temporada 2016, amb l’estrena del nou Hyundai i20, va permetre a Sordo acabar segon a Alemanya i Espanya i ser cinquè en el campionat.

Imatge