CRAIG BREEN

CRAIG BREEN

CRAIG BREEN

Perfil del pilot

INFORMACIÓ 
NACIONALITATItalia
DATA NAIXEMENT02.02.1990
EDAT27
COO-PILOTscott-martin

Resum de la seva carrera

Breen, fill de l’ex campió irlandès Ray Breen, va començar la seva carrera al kàrting a Irlanda abans de passar-se a temps complet als ral·lis el 2009, quan va guanyar els títols britànics i irlandès de la Festa Sport Trophy abans de ser coronat com a Jove Pilot de l’Any d’Irlanda.

El 2010 va finalitzar segon en el Campionat d’Asfalt irlandès amb Fiesta S2000 i va aconseguir la seva primera victòria en el certamen britànic a Ulster Ral·li.

Breen va donar el salt a l’Acadèmia WRC el 2011 i va aconseguir el títol amb un Fiesta R2 després de les seves victòries a Alemanya i Gran Bretanya, la temporada següent va guanyar el títol del SWRC amb un Fiesta S2000 després de quatre victòries.

Peugeot va fitxar Breen perquè liderés la seva formació en el Campionat d’Europa de Ral·lis el 2013 amb un 207 S2000. Va aconseguir cinc podis i va finalitzar tercer a la general, mentre va iniciar el treball de desenvolupament del 208 T16.

En 2014 va tornar a córrer el ERC i encara que va guanyar el Ral·li Acròpolis de Grècia, els problemes mecànics li van llastrar per tornar a ser tercer.

Un programa més ambiciós va seguir en 2015 amb la temporada completa amb Peugeot tant en el WRC 2 com a al ERC. Va aconseguir tres victòries en el ERC i va perdre per poc el títol, però la història va ser molt diferent en el WRC 2, on els problemes mecànics el van relegar a la vuitena plaça.

En 2016 Breen va tenir l’oportunitat de córrer en la màxima categoria del WRC pilotant un DS 3 WRC en diferents proves per l’Abu Dhabi Total World Rally Team. Va aprofitar aquesta oportunitat, especialment a Finlàndia, on va aconseguir una increïble tercera posició.

Sens dubte aquest va ser el resultat que va fer que el director de Citroën, Yves Matton, oferís a Breen ser pilot oficial el 2017 al volant d’un dels nous C3 WRC de la casa francesa al costat de Kris Meeke i Stéphane Lefebvre.

Imatge