Citroen Racing

Citroen Racing

CITROEN TOTAL ABU DHABI WRT (Pàgina oficial)

PERFIL DE L’EQUIP

Informació 
BASE: FRA
CREAT:2000
DIRECTOR:YVES MATTON
PNEUMÀTICS:MICHELIN

A partir de 2017 amb un palmarès de 96 victòries en rallys del WRC, 238 podis-vuit campionats mundials de marques, Citroen té el millor rècord dels equips que competeixen actualment al WRC.

És un rècord que es remunta als anys cinquanta quan la marca francesa va obtenir les seves primeres victòries en els ral·lis. No obstant això, no va ser fins a principis dels anys vuitanta que el període contemporani va començar realment, amb models com el Visa 1000 Pistes i el BX 4TC competint en el famós Grup B.

El 1989, l’antic departament de carreres de la signatura va passar a cridar Citroën Sport i es va embarcar en un reeixit programa de rallys de Cros Country que va obtenir quatre victòries al París-Dakar. Entre 1991 i 1996, els ZX Grand Raids van guanyar 36 dels seus 42 carreres, i van ser cinc vegades guanyadors de la Copa del Món de Ral·lis FIA de Cross Country.

El projecte d’un programa en el WRC va començar a prendre forma. Amb el Xsara Kit-Car, Philippe Bugalski va vèncer als World Rally Cars per guanyar el Ral·li Catalunya de 1999 i el Tour de Corse. El programa va pujar un engranatge i el nou Xsara WRC va guanyar el Tour de Còrsega 2001 pilotar per Jesús Puras. Després de passar la temporada 2002 preparant la seva entrada, Citroën va començar la seva primera campanya completa en 2003.

L’equip va tenir un començament increïble, amb un triplet amb Sébastien Loeb, Colin McRae i Carlos Sainz al Ral·li Montecarlo. Citroen guanyar el seu primer Campionat Mundial de Marques al final de la temporada, defensant amb èxit el títol en els següents dos anys.

La major part de l’èxit posterior de l’esquadra vi amb Loeb al volant; El francès tutelat per Citroën des que era un jove al Júnior WRC. Amb els Xsara, C4 i DS 3 WRC de Citroen, va aconseguir nou títols de pilots consecutius abans de retirar-se dels ral·lis a temps complet en 2013.

Citroen no va poder mantenir la ratxa guanyadora després que Loeb es retirar-se, ja que Mikko Hirvonen no va poder plantar-li cara als pilots de Volkswagen.

Per al 2014 l’equip va posar la seva fe en una jove, ambiciosa però relativament inexperta alineació amb Kris Meeke i Mads Østberg. Van fer aparicions regulars en el podi, però no hi va haver més victòries.

COTXE

Citroen

Citroen Racing

PILOTS I CO-PILOTS

VIDEO

IMATGES