CHRIS PATTERSON

CHRIS PATTERSON

CHRIS PATTERSON

Perfil del Copilot

INFORMACIÓ 
NACIONALITATGran Bretanya
DATA NAIXEMENT06.09.1968
EDAT49
PILOTkhalid-al-qassimi

Resum de la seva carrera

Un dels copilots amb més experiència, Patterson ha estat corrent en el Campionat del Món de Ral·lis des de 1993.

La llista de pilots als quals ha copilotat és un record als grans corredors de ral·lis britànics, incloent dos McRae (Jimmy i Alister) , David Higgins, Gwyndaf Evans, Niall McShea i Kris Meeke. En l’àmbit internacional ha copilotat a Nasser Al-Attiyah, Petter Solberg i el seu actual company, Khalid Al-Qassimi.

Els seus títols inclouen el Campionat Britànic de la classe de producció en 1999 amb Higgins-quatre Campionats d’Orient Mitjà (MERC) consecutius amb Al-Attiyah des de 2005 fins a 2008. També va aconseguir un títol mundial el PWRC el 2006 al costat del Qatar.

No obstant això Patterson va donar en el gran salt el 2010, quan copilot al Campió del Món de 2003, Petter Solberg, a la setena cita del WRC a Bulgària després que Phil Mills anunciés la seva inesperada retirada. Després de pujar al podi en el seu debut, ell i Solberg van aconseguir quatre podis més aquest any i altres sent abans que Solberg es retirés del WRC el 2012.
L’experiència de Patterson en el WRC va fer que fos una elecció natural per a Al-Qassimi, amb un programa mixt de proves en el WRC i el MERC en 2014 i 2015, sent subcampions de l’Orient Mitjà en ambdues ocasions.

Patterson es mantindrà al costat d’Al-Qassimi per a més proves del WRC el 2016 com a part del Abu Dhabti Total WRT.

Imatge

CHRIS PATTERSON